top of page

ATIK YÖNETİMİ DANIŞMANLIĞI

  Atık yönetimi danışmanlığı; işletmede yapılan faaliyet kapsamında ilk olarak oluşan ve oluşabilecek tehlikeli ve tehlikesiz atıkların tespiti yapılarak Atık Yönetimi Yönetmeliği dahilinde verilmiş olan uygun atık kodları belirlenir. İşletmenin faaliyet gösterdiği alan içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen “Atık Geçici Depolama Alanı” kriterleri kapsamında sahaların yapılması için tehlikeli atıklar ve tehlikesiz atıklar için birbirinden farklı uygun alanlar tespit edilir

  Atık Geçici Depolama Alanlarının oluşturulması esnasında faaliyet alanı içerisinde de Atık Toplama Noktalarının oluşturulması için uygun ekipmanlar belirlenir ve atık toplama noktaları oluşturulur.

  Atık toplama noktaları ve Atık Geçici Depolama Alanları’ nda kullanılmak üzere her atık kodu için uygun atık etiketi hazırlanır.

  Atık yönetim sisteminin oluşturulması çalışmalarının parçası olarak atıkların gönderileceği lisanslı firmalar ile görüşmeler yapılarak lisanslı firmalar ile çalışılması sağlanır.

  Tesiste oluşan atıklar kapsamında zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırılması sağlanır.

  Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı formatında hazırlanan Endüstriyel Atık Yönetim Planı hazırlanarak bağlı bulunulan İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne gerekli evraklar ile başvuru yapılır. İşletmeden kaynaklı tehlikeli atıkların miktarı 1000 kg/ay’ dan fazla olması durumunda ise ayrıca Geçici Depolama İzni alınması gereklidir.

bottom of page